Evde Verimli Zaman Geçirmek için Yararlanabileceğiniz 16 Online Eğitim Platformu
Dünyayı ve Türkiye’ye etkisi altına alan koronavirüs tehlikesinden dolayı ülkemizde önlem amaçlı olarak eğitime ara verildi. İlk ve orta dereceli okullarda eğitim 23 Mart 2020 tarihine kadar durdu. 23 Mart – 30 Mart tarihleri arasında online olarak devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sistem sayesinde öğrenciler uzaktan eğitim alacaklar. Üniversitelerde de eğitim 3 haftalığına ertelendi.
Devlet yetkililerinin yaptığı uyarılarda dışarı çok gerekmedikçe çıkmamamız konusunda bilgilendiriliyoruz. Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu evine kapandı. Bu günlerde evde vakit geçirmek için alternatif yollar aranıyor. Bunlardan biri olan online eğitim platformları oldukça rağbet görüyor. İşte hem gelişime katkıda bulunan, hem de evdeki vakti daha verimli ve kaliteli hale gelen online eğitim platformları…
Udemy
Türk girişimleri arasında olan Udemy değişik birçok alanda online eğitim fırsatı sunuyor. Bilimden sanata kadar çeşitlenen bu eğitimlerin büyük bir kısmı ücretsiz olarak yararlanılıyor. Online eğitim süreleri, hangi alanda eğitim alındığına göre değişiyor. Platformun cazip hale gelmesinin başlıca nedeni eğiim sonunda sertifika veriliyor olması… Udemy; Türkçe ve İngilizce pek çok eğitime yer veriyor. Bazı dönemlerde, bazı ücretli eğitimlerde kampanyalar düzenlenerek fiyatlar da indirimler sağlanıyor.
Coursera.org
Coursera adlı platformda hem ücretsiz, hem de ücretli dersler yer alıyor. Kişilerin öğrencilik yaşamına ve kariyerine olumlu etkileri olan bu dersler matematik, yazılım, psikoloji ve kişisel gelişim gibi pek çok branşta veriliyor. Fakat Coursera’da ödevlere erişmek ve eğitim sonunda sertifika almak ücret tabi, ancak her eğitim için burs başvurusu yapılabiliyor.
Edx.org
Edx.org platformunu tercih edenler MIT ve Harward Üniversitesi gibi dünyanın en büyük üniversiteleri ve eğitim kurumlarından ücretsiz veya ücretli eğitimler alabiliyorlar. Ücretli online eğitimler dolar üzerinden fiyatlandırılıyor. Edx.org’da ücretler diğer platformlara kıyasla biraz daha pahalı… Ücretsiz online eğitimlere katılanlar eğitim sonunda sertifika almak için de az miktarda ücret ödemek durumundalar. Platformda 31 değişik alanda eğitim imkanı bulunuyor. Bu eğitimlerin tamamına yakını İngilizce olarak veriliyor.
Udacity.org
Udacity.org ağırlıklı olarak yazılım alanındaki eğitimlerle biliniyor. İş yaşamı oyuncuları tarafından tercih edilen bu eğitimler kariyer hedeflerine ulaşmak için katkı sağlıyor. Udacity.org eğitimleri genellikle ücretli, ancak ücretsiz online eğitimler de yok değil. Eğitimlerin sonunda alınan sertifikaların küresel geçerliliğinin olması platformun tercih edilmesinin en önemli nedeni olarak belirtiliyor.
Google Dijital Garaj
Kendisini ve kariyerini geliştirmek isteyenlerin tercihi olan Google Dijital Garaj platformunda Google servisleri ile ilgili uzmanlık kazanmak mümkün. Google Analytics, Google Adsense ve Google Adwords gibi araçlar ile ilgili eğitim alanlar dijital pazarlama alanında kendilerini geliştirebiliyorlar. Bu platformda eğitimler ücretsiz ve eğitim sonunda ücretsiz olarak sertifika veriliyor.
Alison.com
Alison.com adlı platform ücretsiz online eğitim veren platformlar arasında yer alıyor. Kişisel gelişim, hobi ve kariyer gibi geniş alanlarda eğitimler veriliyor. Alison.com tarafından son olarak eğitim programlarına eklenen koronavirüs eğitimi oldukça ilgi görüyor.
Khanacademy.org
Khanacademy.org adlı online eğitim platformunda ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitimler genellikle Türkçe olarak veriliyor. Platformda eğitimler tamamen ücretsiz. Öğrenciler okullarda eğitime ara verildiği bu dönemde Khanacademy’den yararlanarak derslerinden geri kalmamış oluyorlar.
Bilgeis.net
Bilgeis.net platformu ODTÜ destekli olarak hizmet veriyor. Platformda teknoloji ve yazılım alanlarında eğitimler mevcut. Ücretli olanların yanı sıra eğitimlerin çoğu ücretsiz olarak sunuluyor. Bu platformda eğitimleri tamamladıktan sonra alınan sertifikanın ODTÜ onaylı olması dikkat çekiyor.
Curious.com
Curious.com online eğitim platformunda 25 binden çok ders bulunuyor. Bu platformun diğerlerinden bir farkı var. Katılımcılara her gün seçtikleri bir konuda 5 – 15 – 30 dakikadan oluşan içerikler yollanıyor. Bu sayede çok zaman harcanmadan bilgi edinmesi sağlanmış oluyor.
Openculture.com
Openculture.com eğitim platformunda sanat ve sanat tarihi konularında birçok eğitim yer alıyor. Eğitimlerin bir bölümü ücretsiz, ancak ücretsiz eğitimlerin sayısı daha fazla… Eğitim dili ağırlıklı olarak İngilizce…
Elements sofai
Helsinki Üniversitesi’ne bağlı online eğitim platformu olan Elements sofai bünyesinde sadece yapay zeka ile ilgili eğitimler yer alıyor. Dersler 6 hafta boyunca ücretsiz olarak sunuluyor. Eğitim konularının başında “yapay zeka nedir, yapay sınır ağları” gibi konular var. Eğitimlerin sonunda katılımcının sertifika alabilmesi için yapılan sınavda soruların en az yüzde 80’ine doğru cevap vermesi gerekiyor.
Futurelearn
Futurelearn platformunun dünya genelinde 8 milyondan çok kullanıcısı bulunuyor. Eğitimler ücretli ve ücretsiz olarak çeşitleniyor. Dünyaca ünlü saygın birçok üniversitenin katkısıyla ücretsiz online eğitimler veriliyor. Sertifkalar her eğitime göre farklılık gösteriyor. Futurelearn tarafından bu dönemde uzmanlar tarafından çekilmiş olan bir koronavirüs eğitim videosu yayınlanacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.
İstanbul İşleme Enstitüsü
İstanbul İşletme Enstitüsü’nün 1 milyondan çok kullanıcısı bulunuyor. çeşitli alanlarda eğitimlerin yer aldığı bu online eğitim platformu ücretsiz ve ücretli eğitimler veriyor. Eğitimlerin sonunda sınav düzenleniyor. Sınavda başarılı olanlara sertifika PDF şeklinde ücretsiz yollanıyor. Resmi belge almak isteyenlerin cüzi miktarda ödeme yapması gerekiyor.
Masterclass
Masterclass programlarında eğitimler genellikle alanında uzman sanatçılar tarafından veriliyor. Resim, müzik ve drama gibi alanlarda eğitim almak isteyenler ücret ödüyorlar. Bu eğitimler sonunda verilen sertifika oldukça prestijli… Çünkü Natalie Portman, Martin Scorsese, Dan Brown ve Timbarland gibi ünlüler tarafından eğitim veriliyor.
Vizgo Akademi
600 çok mikro eğitimin yer aldığı Vizgo Akademide eğitimler ücretli ve ücretsiz olarak sınıflanıyor. Yıllık ücret ödemek suretiyle tüm eğitimlerden faydalanmak da mümkün olabiliyor.
Kurslab.com
Online eğitim platformları arasında Kurslab.com her alanda eğitimlerin yer almasıyla biliniyor. Platformda 15 dakikalık deneme de ücretsiz… Fakat diğer kurslar için ücret ödemek gerekiyor. Bu platformda canlı eğitim fırsatı da bulunuyor.
Bir yorum yazmaya başla